Folkesang/kveding

Sammen med de andre kulturskolene i Hallingdal og Hallingdal jr.spelemannslag kan vi tilby kurs i kveding. Sanggruppa kaller vi for KvedarRekrutten og i undervisningen er det fokus på formidling av tekst og innhold. Elevene lærer grunnleggende sang- og pusteteknikk og synger sanger, stubber og stev fra folkemusikktradisjonen, med særlig vekt på toner fra Hallingdal. Folkesang er gehørbasert læring og gir en innføring i både lokal musikkhistorie, dialektforståelse og tradisjon.

Alle kommunene i Hallingdal er representert og det er sosialt og hyggelig å få nye venner!

Lærere er Gunnlaug Lien Myhr, Margit Myhr, Lars Fivelstad Smaaberg, Silje Risdal Liahagen og Inger-Marie Lien Rust.

Det blir 10 samlinger i løpet av skoleåret. Samlingene er på torsdager på Hugnadheim på Torpo. En voksen fra kulturskolen i Hol blir med og er også behjelpelig med skyss/koordinere skyss. KvedarRekrutten passer for barn og unge fra 10. år. Kurset koster 500,- Det er begrenset antall plasser.

Kursdatoer 2021-2022 (torsdager kl. 18-19.30):

• 9. september

• 16. oktober (lørdag - Storhelg på Torpo)

• 11. november

• 9. desember

• 13. januar (med minikonsert for familie)

• 10. februar

• 10. mars